На 8 май държавният глава ще бъде на официално посещение в Република

...
На 8 май държавният глава ще бъде на официално посещение в Република
Коментари Харесай

Румен Радев отива в Баку по покана на Илхам Алиев

На 8 май държавният глава ще бъде на публично посещаване в Република Азербайджан по покана на своя сътрудник президента Илхам Алиев. Във водената от българския президент делегация вземат участие служебният министър на енергетиката, ръководителят на Групата за другарство България-Азербайджан в Народното събрание и представители на бизнеса.

Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в сфери от съвместен интерес, измежду които стопанската система, енергетиката, високите технологии, нововъведенията, превоза и туризма ще бъдат във фокуса на визитата на президента.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала от президента на Азербайджан. и Илхам Алиев ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред делегациите на двете страни, след което ще подпишат Съвместна декларация за подсилване на стратегическото партньорство сред България и Азербайджан.

В Баку президентът ще се срещне с ръководителя на Народното събрание на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще беседва с български експерти, работещи в региона на спорта в Азербайджан.

По време на визитата си в Азербайджан българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР